Διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στη συμβολή του αθλητισμού στην ψυχοσωματική υγεία και ειδικότερα στην πρόληψη και θεραπεία των εξαρτήσεων διοργανώνει στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2022 το ΚΕΘΕΑ στην Αθήνα.

Ημερίδα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ»
Το διήμερο ανοίγει με την ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός, πρόληψη και απεξάρτηση» στις 10/12, στην οποία θα μιλήσουν Έλληνες και ξένοι ειδικοί από τον χώρο των εξαρτήσεων, της ψυχικής υγείας και του αθλητισμού. Η ημερίδα θα εστιάσει στον τρόπο με τον οποίο τα επιστημονικά δεδομένα μπορούν να αξιοποιηθούν για την αποτελεσματική ενσωμάτωση της άσκησης ως συμπληρωματικού εργαλείου πρόληψης και θεραπείας, με έμφαση στη συμβολή της στην καλλιέργεια θετικών δεξιοτήτων ζωής.

Ημερομηνία: Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022
Ώρες: 10.00 π.μ.-16.00 μ.μ.
Τόπος: Συνεδριακό Κέντρο Αρχαίου Ελαιώνα Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Π. Ράλλη & Θηβών 250, Αιγάλεω.

⇰ Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή εδώ: https://forms.gle/CXrmyEnZ2NAJDiT97

Αγώνας δρόμου RACE4LIFE
Την επομένη 11/12 το ΚΕΘΕΑ καλεί σε έναν αγώνα δρόμου για τη ζωή, ένα μη επαγγελματικό αθλητικό γεγονός που έχει στόχο να προωθήσει το τρέξιμο ή το περπάτημα ως συμπεριφορά υγείας η οποία μπορεί εύκολα να ενταχθεί στην καθημερινότητα όλων. Κοινό και μέλη προγραμμάτων απεξάρτησης θα τρέξουν ή θα περπατήσουν σε όποια χρονική κατηγορία επιλέξουν, 1, 2 ή 3 ωρών, με στόχο να καλύψουν μέσα στη διάρκεια που έχουν δηλώσει την απόσταση που επιθυμούν.

Ημερομηνία: Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022
Ώρα έναρξης: 10.00 π.μ.
Τόπος: Περιβάλλων χώρος Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας (σημείο εκκίνησης στα εκδοτήρια εισιτηρίων)

⇰ Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή στην κατηγορία που επιθυμείτε εδώ: https://www.myrace.gr/event/4578/registrations.html 

Το διήμερο εκδηλώσεων για τον αθλητισμό και την απεξάρτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου που έχει σχεδιάσει και συντονίζει το ΚΕΘΕΑ με τίτλο Reintegration Through Sport Plus/Erasmus + Sport .

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Πειραιά και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συνδιοργάνωση: Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας